Nr. 91

Författare: CHEYNEY, PETER

Titel: BESKA PILLER MR CAUTION

 San Francisco har upplevt många skakande naturkatastrofer - jättelika bränder - förödande jordskalv. Men frågan är väl om dessa kan mäta sig med vad som händer, när Special Agent Lemuel (Lemmy) Caution blåser in i stan för att kontakta en kvinna, som plötsligt visar sig vara försvunnen - och som senare hittas död i hamnen.
 Lemmy vill inte fara tillbaka utan att först försöka ta reda på varför den döda kvinnan ville tala med en FBI-agent, vem som ville hindra henne och varför det. Och därmed är det klart för den stora kalabaliken.
 Lemmy har alltid trott på att gå dit näsan pekar, vilket ju är en trivsam metod, om man som Lemmy alltid har blicken riktad på en snygg brud. Då går man ju rätt på henne, inte sant? Enda nackdelen är att Lemmy inte har en aning om hur många snygga systrar han kommer att få träffa på - vilket faktiskt blir värst för hans egen del. Han borde tänka på vad den gamle kinagubben sa till honom en gång: "Ju fler russin det finns i kakan desto lättare är det att springa på ett par BESKA PILLER, MR CAUTION